28 april 2012

Projekt Trädgård

Vilket härligt vårväder det varit i dag. Efter allt hästjobb som varit den här veckan hade jag äntligen tid att ta mig en titt runt i trädgården. Vi har en massa projekt på gång och en heldel projekt som borde påbörjas. För tillfället har vi världens bästa Hasse som jobbar med att röja bort allt sly som vuxit upp runt om kring huset och i skogsbrynet. Det blir så fint.


Han har även varit snäll och röjt syrenbuskarna så att de nu växer i den linje de gjort en gång i tiden. Som ni ser på bilden hade syrenbuskarna växt ut på gräsmattan där lövranden slutar och äppelträdet växte inne i syrenbusken. För att syrenerna inte ska växa upp igen ska vi gräva bort rötterna och lägga markduk och sedan fylla med jord.


Även i den nedre trädgården skall syrenbuskarna röjas till sin ursprungliga linje. Nedre trädgården borde också krattas men då hela gräsmattan är fylld av vårlök och nunneört vill jag inte gå dit och räfsa.


Ett annat projekt som borde tas i tu med är målandet av trappan och sockeln på huset. Men HJÄLP vilken färg ska den ha?


Bara trappan är målad skall här fyllas på jord. Och så småningom skall det bli en liten uteplats, blombänkar och kanske även några pallkragar att så sallad och örter i.


Då vi idag gick en liten kvällspromenad upptäckte jag att vitsipporna börjat blomma och de har säkert blommat en vecka redan då de är så stora. Härligt med vår!

Ha en fortsatt trevlig helg!

3 kommentarer:

Lilla K sa...

Det är verkligen härligt med vårväder, och mera sånt har dom ju lovat de kommande dagarna. Oj vad härligt med vitsippor! Vi beställde mylla: ett lass med Siivonens och ett lass med Söderholms och jag tror de Hämtade fån åbo o pikis, för i fredags fick man inte ännu från pargas.

Fru Z sa...

Ååh, vilka härliga vårbilder och verkar som alla har projekt på gång nu :) Märker att vårsolen ger energi och tur är ju det så orkar man snäppet bättre ;) Härligt fin trappa & snyggt hus ni har!

Ninette sa...

Ni lär inte bli sysslolösa på ett bra tag! men vad härligt det blir i er trädgård, och huset, och vitsippor - underbart!