2 februari 2012

Brr... kallt

Idag har det varit kallt runt -20 grader plus blåst.
Vi hade satt igång några extra element för att hålla värmen i Isaks rum och köket. På morgonen  satte jag som vanligt i gång hushållsmaskiner och puff så gick strömmen. Det kunde ju inte hända mer olämpligt då jag hade bråttom för att hinna öppna familjecafét. Hade alltså ingen möjlighet att gå ner till stallet och börja kolla alla säkringar. Vi gjorde oss iordning så gott det gick. Medan barnen väntade i bilen var det bara att i mörker försöka sätta på hästtäckena och ut med hästarna, Normalt sätter min man ut dem innan han åker på jobb med i dag var det så kallt att jag tyckte de kunde få stanna inne.

När Gusse kom hem på lunch kunde han bara konstatera att några huvudsäkringar han gått p.g.a. överbelastning. Så vårt värmande resulterade i ett ännu kallare kök och nedrevåning.

Förutom det här missödet har vi inifrån med brasan sprakandes i bakgrunden kunnat beundra det soliga vintervädret. Sängkläderna har fått vara ute och vädras så ikväll får jag krypa ner i en fräsch säng med rena mjuka lakan.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Det är livet på landet det! =) men skulle inte aldrig byta ut livet på landet för det!

Lilla K sa...

:( Inget vidare med kallt inne när barnen ålar omkring på golvet... Men förhoppningsvis så blir det lite varmare nästa vecka.

Ninette sa...

Skönt att det gick att fixa sådär bra. Hoppas ni får ha det varmt resten av vintern! (och att vintern blir kort)

Fru Z sa...

Oj vilken otur - men härligt att ni har en kamin som håller er varm! :)