4 februari 2012

Tyg

Fy så kallt det varit de senaste dagarna. Lillan är van att sova dagssömn ute och har haft jätte svårt att få tag i sömnen inne. Idag bestämde vi oss för att åka på en lite road trip så att hon skulle sova lite längre. Vi åkte in till Åbo för att köpa lite målfärg till ett projekt jag har på gång. På vägen hem åkte vi via en tygaffär som råkade ha rea. Köpte gardintyg till Filippas rum och tyg som jag tror ska bli vårfina soffkuddar. Nu gäller det bara att hitta någon som är villig att sy hissgardiner till oss.

Tygen överst på bild är tyg jag köpt tidigare. Det vita ska bli gardiner till vårt sovrum och det randiga gardiner till Isaks rum. Nederst på bild vårtyget och det rödatyget som ska bli gardin i Filippas rum.


8 kommentarer:

Unknown sa...

Fina tyger gillar det som du tänkt till Isaks rum.

Tanja sa...

Snygga tyg du har köpt!

Man kan göra en förenklad version av hissgardiner. Se mitt inlägg här http://tanjasfunderingar.blogspot.com/search/label/gardiner
Funkar bra i vårt kök t.ex.

Bland hö och halm sa...

Jo, men går den att hissa upp och ner. Till vårt sovrum ska det dessutom mörkläggningstyg bakom

Fru Z sa...

Ååh vad fin fina tyger du inhandlat!! Blir nog mer och mer sugen på att inhandla en symaskin... ;) Vi hade 3 små rum att fixa en mörkläggningsgardin (hissgardin) åt Jim ti rummet - fin blev den!

Tanja sa...

Om man öppnar snörena så kan man rulla ner den. Men det är klart att om man ska kunna hissa gardinen upp och ner ofta så är det nog säkert lättare med annat system Det var för svårt för mig att sy bara så jag gjorde en sån här lättare variant. :)

Juanita sa...

Jättefina tyger! Härliga färger! Tänkte försöka mig på en hissgardin (laskosverho), var till tygaffären i Pargas o köpte allt utom tyget, undrar hur det ska gå. har tidigare bara sytt enkla rullgardiner men tycker de är jobbiga att rulla upp o ner så hoppas detta system ska fungera bättre ;) Damerna i affären var väldigt hjälpsamma, annars sku jag nog inte veta hur jag ska göra. Lycka till m dina gardiner!

Bland hö och halm sa...

Tack! Jo, jag har allt material. Köpte det redan i sommras men att sy hissgardiner är nog ett för stort projekt för mig. Ett sådant tålomod saknar jag ;)
Om du inte har tyg ännu så har jättirätti rea, fast tygerna där är billiga frånbörjan.
Lycka till med ditt syprojekt! =)

Bland hö och halm sa...

Skulle bra kunna ha en sådan variant men kanske inte i sovrummen. Det är ganska soligt hos oss så behöver kunna fälla ner dem lätt =)