5 mars 2012

Lekstuga

Fast våren tog några steg tillbaka kan jag inte hjälpa att ha vårkännslor då solen lyser och värmer så skönt där ute. Funderar och planerar var vi ska placera sandlådan och kanske en gunga. En lekstuga skulle heller inte vara helt fel men sjuttsingen vad de är dyra.

Isak skulle helt klart vilja ha ett Mumin hus.

Bilden tagen härifrån: http://www.netikka.net/hirsilato/leikkimokki.php


Själv skulle jag kanske hellre se en sådan här lekstuga på vår gård.

Bilden tagen härifrån: http://maalaisromantiikkaa.vuodatus.net/blog/2507943
Men jag tror vi kommer att få nöja oss med en enkel tråkig leksstuga för pengarna jag får då jag är hemma med barnen blir man inte direkt rik av.

Har ni några tips på billig mysiga lekstugor???

7 kommentarer:

Jessica sa...

Vi köpte en simpel från Bauhaus. Skulle själv ha velat ha en i samma stil som själva huset, men då man inte har kunskaper att bygga själv så fick vi nöja oss med denna. Har försökt göra den mysig inuti istället.

Bland hö och halm sa...

Jo, det skulle var så coolt att ha likadan lekstuga som huset men vi är heller inte nån höjdare på att bygga själv. Pappa har sagt att han skulle vilja bygga en lekstuga åt Isak men där har jag satt stop...för det finns så mycket annat som måste fixas...viktigare saker. En enkel lekstuga blir nog bra, du vet hur det är då man drömmer =) Men som du sa man kan ju fixa den hur mysig som helst inuti =)

Fru Z sa...

Vilka fiiiina alternativ till lekstuga du hittat!! Kan tänka mig att Isak skulle älska muminhuset, men synd att de är så dyra!! Tänkte föreslå samma som Jessica- du får göra den extra mysig & trevlig inuti istället :)

Lilla K sa...

Om man inte bygger själv så är det nog säkert bäst att satsa på en enkel och göra det mysigt istället. Barnen tror jag är nöjda med vilken liten koja som helst som de kan leka i åtminstone så länge de är små. Det är väl mest man själv som sku villa ha en massa... :) Men fina aldernativ du hittat :) Muminhuset sku säkert vara en hit!

Juanita sa...

Å vilka fina lekstugor du spanat in! Ja, tyvärr är lekstugorna dyra om man inte tar ngn rätt enkel. Men som de andra skriver, fixa mysigt på insidan istället. Det som jag ändå har märkt är att barnen ju fixar en del där inne själva oxå o vad de anser vara skoj när de leker går kanske inte alltid ihop med mina tankar om mysigt o snyggt... Men vad gör det, huvudsaken är att de har roligt!

Vi byggde annars en rätt enkel lekstuga för ngt år sen (min man vill helst bygga allt själv som han bara hinner o kan) men jag märkte att det inte alls blev så mycket billigare att bygga själv... Fast då hade vi heller inget material över så vi behövde köpa det mesta nytt... Lycka till m planeringen, blir nog finfint!

Bland hö och halm sa...

Ha, ha ni har rätt det är jag som vill ha dessa fina lekstugor...skit i barnen dom "råddar" ändå bara i mina grejer. Vi är tyvärr inga byggmestare så köper nog en färdig som passar vår plånböcker och det blir nog super det med

jessica, mamma i Familjen vanlig sa...

Hade gärna haft ett Muminhus men det blir nog en vanlig variant även när det väl blir dax. Tror man får lägga fokus på inredning, blomlådor. Kanske en postlåda? Lite färg, fix o pynt man har råd med alltså, och det brukar räcka till de små :)