8 mars 2012

Idag åkte granen ner

Vi har flera år pratat om vi borde fälla en stor gran som stått inte så lång ifrån vårt hus och skymt kvällssolen. Till min fars förtret har vi förstås alltid kommit ihåg det på sommaren då granen varit i vägen för solen.
En sådan här stor gran fäller man alltså inte på sommaren den skulle förstöra så mycket då den dunsar i marken.

Nåja hur som helst idag fick vi äntligen granen fälld. Jag och barnen var ute som åskådare. Filippa som vaknade från sin dagssömn av allt brummande med motorsågen var allt annat en nöjd. Isak i sintur ville ju förstås vara så nära som möjligt för att verkligen kunna se vad som händer så han gallskrek för att han inte fick som han ville. Mitt i alltihopa försökte jag knäppa några bilder men resultatet blev inget vidare.
Men granen är nere så solen kan lysa och jag har bättre utkik över hästarna och bakom granen kom det fram några otroligt vackra tallar som jag tyvärr inte fick på bild.


Nu återstår arbetet med att få granen bort transporterad. Tid punkten är helt perfekt eftersom vi snart skall ha våra vindfällen (träden som kom ner i stormen) klara för leverans och kan sätta med granen som massaved.

Fick en försenad födelsdagsgåva idag. En härlig narciss + presentkort till Kauppila (en trädgårdsaffär). Så nu har jag våren inne och kan planera vidare på min trädgård för att senare åka på uppköp. KUL!

2 kommentarer:

Fru Z sa...

Visst har du lyckats med bilderna - kan nästan höra hur motorsågen går!! Kan tänka mig att Isak ville kolla läget lite närmare - inte lätt då man inte får som man vill!! Ååh vad kul med presentkort till Kauppila, inte illa alls*

Lilla K sa...

Passade ju super med presentkort till Kauppila nu när du ska fixa på gården :) Och jag känner igen det där om att vara så nära som möjligt motorsågar mm... K sku nog helst stå och hjälpa hålla i, men det gillas inte av mamma :)