23 januari 2012

Operation djursjukvårdare

På eftermiddagen då vi var och handlade mat fick jag  ett telefonsamtal från min panikslagna syster. Hon hade varit på promenad med sin hund då de plötsligt blev attackerade av en annan hund. Hunden som attackerade visade sig vara en schäfer som bor i närheten.

Schäfern hade attackerat syrrans hund som är en Shapendoes. Den hade bitit och bitit trots att hunden Albin  hade ylat och försökt komma undan. Syrran hade försökt skrämma bort schäfern genom att skrika smälla till den med kopplet, riva bort den m.m men förgäväs. Hon hade ropat på hjälp men här ute på landet är det inte så många som hör. Till sist hade de lyckats komma undan och schäfern hade vänt om och sprungit hem. Syrran och hunden Albin hade sprungit hem i panik rädda för en eventuell ny attack. Väl hemma ringde hon mig för att få hjälp.

Vi handlade snabbt färdigt och åkte till syrran för att kolla såren. Då hade syrran fått tag i ägaren till hunden. Ägaren som är gammal veterinär hade bara sagt att han inte visste att det fanns andra hundar i närheten och att deras schäfer attackerar alla djur om han får chansen men att den är snäll mot människor.

Va F.... gör man ha hunden lös om man vet att den är farlig för andra djur. Och är man pensionerad veterinär så borde man väl ha förstånd att sätta bort hunden.

Hur som helst så klippte jag bort håret runt de sår jag hittade och tvättade med betadine. Två av såren är jätte djupa och kommer högst antagligen bli infekterade. I morgon morgon blir det en tripp till veterinären för att få hunden kollad ordentligt och eventuellt göra en djurskyddsanmälan.

Vittra och Albin då han var valp (hittade ingen nyare bild)

3 kommentarer:

Fru Z sa...

Usch vad otäckt!!! Förstår bara inte hur ägaren kunde ha hunden lös om han VISSTE att hunden inte kan bete sig!! Ryser i hela kroppen & håller tummarna för att din systers hund klarar sig bättre än fint! Duktigt jobbat Åsa*

Jessica sa...

Fy va hemskt. Jag sku ha blivit rikit o panik. Gör absolut en anmälan...

Bland hö och halm sa...

Ägaren är en gammal gubbe så han orkar säkert inte gå ut med hunden så han brukar släpp ut den lös på gården. Han berättade också att den varit till en annan "granne" men där hade den fått så mycket styrk av hunden som bodde där att den inte vågar fara dit mer. Gubben är veterinär borde man inte fatta sådana här saker???