25 december 2011

Jul hemma hos oss

Eftersom det varit allmän kaos hemma hos oss de senaste dagarna har det inte funnits någon tid för bloggande. Nu tänkte jag i varjefall berätta lite av vad vi hållit på med.

För er som inte vet har vi de senaste två åren renoverat på vårt hus och ännu återstår några rum. I somras fick köket ett rejäl ansiktslyft men ännu återstår matsalen. Eftersom vi skulle sitta nio stycken runt julbordet beslöt vi oss för att ändå använda oss av vår blivande matsal. För att få lite julstämmning måste vi göra något snabbt åt det halvfärdiga rummet. Så här ser rummet ut:


Inte så snyggt eller hur. Men med lite provisoriska gardiner och ljuskrona i taket blev det riktigt mysigt. Bara allt jul- och nyårsfirande är ur världen så ska vi börja riva väggar, tak och golv.

Nu till vårt julfirande. Julafton börjar för min del alltid med stallsysslor. Kl. 9 kom de andra hästägarna till stallet och vi red iväg på den tradionella julritten. Trots det ruskiga vädret var det riktigt skönt att komma ut och vädra näsan efter allt julstök. Tillbaka i stallet drack vi glögg och åt pepparkakor. Sedan gjorde jag julfint åt hästarna. Satte extra mycket halm och hö i boxarna och dekorerade med granris, äppel, bröd och morötter.Dagen gick åt att till att fixa det sita innan våra gäster skulle dyka upp. Innan vi åt julmiddag på kvällen tog jag in hästar. Ååå så de blev glada över allt godis.Kvällen firade vi med tradiotionellt julbord. Tomten tittade förbi och lämnade ett hav av paket. Isak var eld och lågor över alla paketen och visste inte riktigt vad han skulle ta sig till. Efter allt mat och paket öppnande stupade båda barnen i säng och mamma och pappa pustade ut en stund på soffan innan de också kröp i säng.


Juldagen har vi firat i lugn och ro. Gick en promenad på förmiddagen men efter det har det varit soffan som gällt. Isak har tittat på Mumin och Filippa har lekt med sina nya saker. Nu är barnen i säng och jag tror vi föräldrar ska äta nåt gott och mysa lite till på soffan

Inga kommentarer: