5 februari 2015

Huf flex

Sådana här milda vintrar är det alltid ett dilemma, skall man sätta snösulor på hästen eller ej. Snösulor använder man alltså för att det inte skall bildas snöstyltor under hästens hovar.

Tidigare har jag använt mig av snögummin som man sätter fast mellan hoven och hästskon vid skoning. Förra vintern kom det inte värst mycket snö och det var väldigt blött vilket resulterade i att det fastnade lera mellan gummit och hoven så att Pläsis hovbotten nöttes och blev tunna och väldigt ömma.

Den här vintern då vi knappt haft någon snö förrän nu har jag inte vågat sätt snösgummin på mina hästar. Har istället prövat huf-flex som är löstagbara snösulor som jag spänner fast innanför skon vid ridning. De har hållit snöstyltorna borta och är relativt lätta att sätta på. Största problemet jag har haft är att de vill kila sig fast och kan vara svåra att få av speciellt på bakskorna. Sen har jag funderat på om de kan göra någon skada då de trycks in under skon eller fast i strålen?

I det stora hela fungerar de bra sådana här milda och snöfattiga vintrar men kommer det massvis med snö så använder jag mig absolut av "fasta" snösulor.


1 kommentar:

Amanda sa...

Hej,

Vad använder du för verktyg för att montera dit och av Huf Flexen?