16 maj 2012

Sval STOP

Varje vår flyttar det in svalor i stallet och för varje år har svalorna ökat. Senaste sommar räknade vi till åtminstone 12 bon i mitt lilla stall dessutom kom det i flera av bona tre kullar med fågelungar. Man kan ju fundera om jag driver häststall eller föder upp fåglar. Visst är det fint med svalor men inte i den mängden. Svalorna smutsar ner något helt otroligt.

Men nu sjutton  får svalorna hitta ett nytt hotell. Min snälla, duktiga pappa har fixat en så fin galler dörr till stallet. Nu hålls svalorna ute och jag får in friskluft i stallet.

4 kommentarer:

Juanita sa...

Jättesmart!!! Härligt att din pappa har fixat en sån!!! Hoppas svalproblemen löser sig nu!!! KRam

Fru Z sa...

Super!! Nu hoppas vi att dom förstår att hålla sig borta!! Kram!

Anonym sa...

Har du tänkt på att hästarna nog gillar svalorna för de håller knotten, myggorna borta och hästarna får ha de skönt under vilan.Sen är de så fina fåglar ocksa fast de smutsar så jag tycer du borde släppa in dem igen kram

Bland hö och halm sa...

Jag är mycket medveten om att fåglarna håller myggen och knotten borta men jag är också mycket medveten om hur mycket fåglarna smutsar ner. Det är okej med fåglar i stallet men inte i den här mängden. Hästarna är bara inne ett par veckor till sen är det dags för bete och då går de ute dygne runt och där finns både ett och annat småkryp. Så vitt jag vet mår alla mina hästar mer än bra. Tack för din omtanke!