2 april 2012

Snörvel, snörvel, host, host...

Då var det sjukstuga igen. Jag tror vi tampats med alla tänkbara sjukdomar enda sedan i höstas. Vi hinner just och just bli av med en sak så kommer följande. Känns som vi aldrig är friska.

Den här gången är det bara Gusse som klarat sig från den här eländiga influensan (peppar, peppar). Jag här helt däckad med snuva, hosta och lite feber (jag brukar nästan aldrig ha feber), Filippa snörvlar och hostar och så har vi stackars Isak som alltid får det värsta. Isak fick idag medicinering mot lunginflammation. Läkaren kunde inte säga med säkerhet att det är lunginflammation men det rosslade så mycket då Isak andades att han tyckte att det vore dumt att inte behandla det som lunginflammation.

Isak hostar och hostar och det piper i lufvägarna när han andas. Idag vid lunch fick han så svårt att andas att både han och jag fick lite panik, som tur lättade det efter ett tag. Så nu är vi strandsatta här hemma igen. Typiskt då Gusse har vintersemester och vi skulle kunna göra något extra. Nåja, på det här viset får vi kanske något gjort här hemma.


Från en sak till en annan. I lördags hälsade vi på dessa underbara djur och deras ägare.


Familjen som balar vårt hö och halm hade bjudit in oss och andra "hästmänniskor" för att avnjuta en eftermiddag/kväll tillsammans.

Vi hade laglekar där vi skulle gå/springa en bana med en skottkärra full med hö och fylla vågen så att det blev 100kg, fylla en hink med vatten med hjälp av söndriga hinkar och ett liters mått, trä en järntråd genom en bana av elstängsel (man måste ju veta hur det känns för djuren då de känner på elstängslet), backa en liten bil (typ gator, fyrhjuling eller vad den nu kallas) med släp enbart med hjälp av en person som säger åt vilket håll man ska svänga och sist men inte minst gissa hur mycket en av kalvarna vägde.

Jag kan ju då gott konstatera att jag skall hålla mig till att planer och leda lekar och inte utföra uppgifterna själv. Jag blir som en yr höna då det blir dags för tävling. Super kul hade jag i varjefall. Sedan fick vi njuta av deras nybyggda bastu och av den underbara mat de serverade. Mums så gått det var speciellt köttet som förstås kommer från deras gård och surkålen som frun i huset hade gjort. En trevlig kväll var det och världens snällaste värdpar. 

5 kommentarer:

Lilla K sa...

Vilken rolig kväll ni verkar ha haft! Men usch för alla sjukor! Krya på er och vila ordentligt, och så hoppas vi sen att inga flera virus dyker upp hos er! Kram

Ninette sa...

Det låter som en jättekul kväll! Krya på er nu!

Fru Z sa...

Oj, låter som ni haft en äventyrlig & lyckad lördagskväll!! Kul! Hoppas ni kryar på er fort, energikramiz*

Juanita sa...

Usch för flunssor o ngt som verkar som lunginflammation :( Hoppas ni blir bättre snabbt o att ni sen har haft er dos av bobbor denna vinter!

Vad skoj att ni fick ha en så skojig lördagskväll! Djuren du fotat ser aningen bekanta ut men kanske d finns flera såna gårdar i trakten?
Sköt om er! Kramar

Bland hö och halm sa...

Tack! Vi kryar på oss sakta men säkert.

Lördagkvällen var lyckad. Det är så kul när folk orkar ordna sådana här tillfällen.

Juanita, tror inte det finns så många köttgårdar i Pargas. Men de här korna är nästan vår granne eller de bor i en by här nära, Ybbersnäs =)