19 juli 2013

Att resa med barn

Jag är inte direkt den som förespråkar att man skall resa med små barn. Tycker att man lika väl kan ge dem små upplevelser/resor på hemma plan. Men för att vi vuxna skulle komma bort en stund från allt jobb här på gården beslöt vi att göra en mini semester till Stockholm, visserligen på barnens villkor men en liten paus från vardagen blev det i varjefall. Kan dock inte påstå att jag direkt känner mig utvilad men det känns skönt att få byta miljö emellanåt.


Vi är föräldrar till två busfrön så jag kan lova att det gick vilt till. Dessutom har vår äldsta  svårt för förändringar och blir jätte osäker då han inte vet vad som skall hända vilket ledde till att han knappt åt eller drack något på två dagar. Hur som helst var det en lyckad resa som gav minnen för livet.

 
Vi besökte Junibacken där barnen fick leka i sagornas värld. Vi åkte sagotåget där Astrid Lingren berättade små sagosnuttar. Sagotåget var lite skrämmande för våra små då det kom till Ronja Rövardottern och Bröderna Lejonhjärta men det gick bra ändå.
 
Vår vän Sara tog oss med till en lekpark som ligger ett stenkast från där jag bott under mina år i Stockholm. En helt ljuvlig lekpark som var uppbyggd som en "miniatyrstad" enligt vad som funnits i kvarteret för länge sedan. Den här lekparken var en av Isaks favorit ställen. Ja, jag säger ju det barn behöver inga märkvärdiga nöjesfällt det räcker med en lekpark. Tack Sara för sällskapet.

 
På natten sov vår gullungar så sött tillsammans. Det är tungt att vara på resande fot.

 
Andra dagen besökte vi Skansen och tittade på alla djuren och njöt av det varma Stockholms vädret. Till favoriterna hörde Björnmamman som lekte med sina tre björnungar i vattnet och att få gå till akvariet och titta på fiskarna. Ormarna tyckte Isak var läskiga (han blev lite rikssvensk under vår resa) precis som mamma.
 
Nu är vi hemma igen efter vår lilla resa. Även om det är kul att komma bort ett tag så är det alltid lika skönt att komma hem och få krypa ner i sin egen säng. Barnen tyckte också det var kul att resa. Den yngre vill gärna åka snart igen medan den äldre tyckte det räckte med den här resan. Ja, som ni ser behövs det inte så mycket för att ge sina barn små upplevelser.
 
 

2 kommentarer:

Jessica sa...

Barnen ser ut att njuta på alla bilder. Skönt med lite avbrott i vardagen.

Ninette sa...

Kiva att höra att ni hade en bra resa! a la småbarnsfamilj alltså - det är inte så lätt alla gånger att resa med ungarn, men nog så skönt för föräldrarna att få lite miljöombyte tycker vi också!