13 juni 2012

Nappavvänjning

I morse då vi låg i sängen och mornade oss började vi av någon anlendning prata om Isaks napp. Jag försökte förklara för honom att nappen inte var bra för hans tänder och att tandläkaren sagt att han borde lämna bort nappen. Vi började fundera över vem vi skulle kunna ge nappen åt. Efter en kort stunds funderande sa Isak bestämt att åt "moffa". Efter lite mer funderande så kom han fram till att även mormor och moster behöver varsin. Vilken tur sa jag för du har tre stycken nappar och då kan var och en få en napp. Vi funderade vidare och Isak kom fram till att han ville paketera in alla nappar i ett och samma paket och ge det åt morfar.

För att vara på säkra sidan försökte jag flera gånger påpeka och förklara att då han givit bort napparna så har han inga kvar. Isak var på det klara med att ge bort napparna så sagt och gjort vi gick ner till arbetsrummet och valde ett fint omslagspapper och slog in napparna i paket. Och då morfar kom till oss senare på morgonen sprang Isak ivrigt ut med paketet.Nu på kvällen då Isak blev trött saknade han sin napp. Vi påminde Isak om att han gett napparna åt morfar. Då meddelade Isak att det nog går bra med Filippas napp. Efter en och annan förklaring förstod han att napparna var borta och att han inte får Filippas napp. Det var en ynklig med tapper pojke som somnade snällt utan napp.

Nu får vi hoppas att det håller i sig och att mamma och pappa orkar med ett och annat gråtanfall.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Vad duktigt gjort! Mamma och pappa skall kämpa på bara det brukar nog gå snabbt över. =) Sen är det så skönt då napparna är borta. Essam började sova bättre också då han lämnade bort nappen. =)

Ninette sa...

Vilken snäll liten pojke! :)

Fru Z sa...

Ååh bussiga Isak!! Nu håller vi tummarna :)

Eva Åkerman sa...

Nååå, how cute! Og så fint at han selv er med på det!
Mine har hængt sine nappar på særlige napp-träd. Og altid været lidt nogle svære døgn efter...
Good luck!
Og dejlige historier her!
Kram e ;)

Jessica sa...

Tänk vad allt dom kommer på :) Kanske han har nån lurt bakom örat då moffa skall ha dem :)
Hur har första natten gått?

Bland hö och halm sa...

Isak har varit jätte duktig. Sov hela natten och på morgonen kom han tassande till vår säng med ett leende på läpparna =)

Lilla K sa...

Duktiga Isak! Först natten är ju alltid den jobbigaste, sen går det snabbt bättre :)