18 april 2012

Projekt matsal

Det var meningen att vi strax efter nyår skulle börja riva väggar, golv och tak i matsalen men tiden har bara flugit iväg. Men nu äntligen har vi kommit igång. Jag kan då inte ta någon ära åt mig för jag har bara fungerat som åskådare medan gubbarna i huset har jobbat på.

Så här såg det ut då vi började.


Nu är alla väggskivor borta och i taket sitter endast en tunn skiva kvar. Bara allt bråte kommer bort från golvet så skall även det rivas.

Väntar med spänning på att få se i hurdant skick de gamla golvplankorna är. Hoppas på att de är användbara för plankorna skulle jag vilja ha kvar i matsalen.

Det sägs att en familj som hyrde in sig i rummet medan de byggde sitt hus inte bara sov där utan även slaktade grisen i rummet så golvet kan ju se ut hur som helst.
Under det överstalagret av tapet hittades ytterligare tre tapeter. Här nedan ser ni hur de såg ut.


Det är spännande att renovera ett gammal hus man vet aldrig vad som möter en då man börjar riva.

5 kommentarer:

Juanita sa...

Vilka fina stockväggar ni fick fram!!! Hoppas för er skull att golvplankorna oxå är i skick! :)

Byggare-Mom sa...

Håller med Juanita, vilka superfina väggar! Låter så där passligt mysigt med grisslakt... hoppas de förstått att städa bort efter sig varje gång så att golvet är lika fint.

Fru Z sa...

Shit vad snyggt med stockväggarna!! Hoppa, hoppas verkligen att golvet är i ett sånt skick att ni kan använda det av er! Blir ett superfint rum och häftiga gamla tapeter - ta till vara bitarna ifall du har möjlighet och tid - alltid kan man pynja nåt av dem likaså :)

Ninette sa...

Härliga väggar och härligt rum med spännande historia! det är inte alla som kan skryta med att det har slaktats gris i deras matsal :)

Lilla K sa...

Hoppas verkligen golvet går att spara, för det är nog lite mera charm i gamla golv. Det blir lätt så att saker blir och hänga när man inte egentligen har bråttom, speciellt nu när man kanske hellre är ute och pysslar :) Men kämpa på det är alltid roligt sen när det blir färdigt!