1 mars 2012

Skogsvård med häst


Idag gjorde vi en miniutflykt jag , Gusse och Isak till Nousiainen där de hade arbetsuppvisning av skogsarbete med häst. Tyvärr regnade det hela tiden så det blev bara ett kort besök. Jag hann i varjefall ta några bilder och prata lite med en av kuskarna.


Det var Åfeltin työhevoset Oy som var där och förevisade. Milda makter vad duktiga hästarna är och kuskarna med för den delen. Om jag mins rätt väger bara vagnen runt 1300kg och lasten ungefär lika mycket plus att de jobbade i en rätt så brant sluttning.
Fick hålla andan då hästarna skulle gå nerför sluttningen med vagnen full av stockar.


Medan man väntar hinner man bråka :)

Funderar starkt på att ta dem till vår skog och jobba men jag måste först utreda några saker samt kolla om det finns någon lönsamhet i det.


Visst är det häftigt?!

3 kommentarer:

Kamomilla sa...

Åh, de är så fina!! :) Jag är ingen hästmänniska men de här kan jag titta på hur mycket som helst. Bra så, eftersom jag ska fota bilder till deras årskalender som planeras ut till jul :)

Lilla K sa...

Hästarna ser fia ut och det blir snyggt i skogen också. Kommer de till er skog så kanske vi borde komma och se på dem, Kevin sku säkert gilla :)

Fru Z sa...

Vilka fina bilder & fina hästar du ha besökt! Verkar duktiga lite attans - starka med!! Om de kommer ti er skog - så får ni nog vänta att ni har publik :)