15 februari 2012

Jag har bakat

Kan ni tänka Er, jag har bakat. Jo, faktiskt så tog jag mig i kragen och prövade på att baka lantbröd. Och brödet gick att äta och det var riktigt gott om jag får säga det själv.

Om någon undrar varför jag verkar så förvånad och stolt över att ha bakat ett enkelt lantbröd så är saken den att då jag tidigare försökt mig på att baka har bullarna blivit sten hårda, kakan bränd eller så har det bara anors gått åt skogen. Mina misslyckanden har lätt till att jag inte bakat på säkert tio år eller mer.

Receptet hittade jag i en bok som Gusse köpte då vår lokala bokhandel stängde för inte så länge sen. Och nu då mammaledigheten snart tar slut och vi ska försöka klara oss på det lilla hemvårsstöd som jag får då jag vill stanna hemma längre med barnen så tänkte jag att det är väl bara att lära sig baka så kanske man sparar en och annan slant.

5 kommentarer:

Fru Z sa...

Ååh vad det ser mumsigt ut!! Haha* känner så igen mig - had inte heller "vågat" baka på många år framtill hösten - då körde jag igen och var lika förvånad som du ;) Dessutom smakar nog hemgjort så himla mycket bättre än handlat :) Ha en riktigt skön kväll!

Unknown sa...

Bra bröd får du av morgon gröten som blir över. Lägg bara till mjöl, jäst, salt, lite olja och vatten sen är det bara att blanda och grädda.

Bland hö och halm sa...

Ja, du Freja nu är det så att vi inte är så bra på gröt i det här hushållet. Det är bara Filippa som äter gröt och det är risgröt...risgrötssemlor låter inget vidare ;) och för den delen blir det ingen gröt kvar.
Tack för tipset i varjefall!

Lilla K sa...

Det är nog härligt med nygräddat bröd! Ibland lönar det sig att prova på igen! :)

Juanita sa...

Jag är oxå rätt dålig på att baka bröd :( Brukar mest bli stenhårt eller degigt... Men har ett recept på skärgårdslimpa som aldrig går fel så det brukar jag baka ibland :) Vill du ha receptet så är det bara att säga till :)Ha en skön helg!