23 februari 2015

Under ytan

När man är instängd i huset några dagar eller veckor som vi nu varit p.g.a diverse sjukor så får man lite galna ideer. Ett tu tre så bestämde vi oss för att börja renovera vardagsrummet.

Det som jag trodde skulle bli ett ganska enkelt projekt då golvet redan är färdigisolerat visade sig bli något helt annat.

Under takplattorna uppenbarade sig en takmålning gjord på spännpapper. Hade ju tänkt att det endast skulle finnas takbräden som enkelt skulle målas vita som i de andra rummen.

Frågan är nu den borde man försöka restaurera "målningen" på spännpappret eller bara göra som planerat och måla taket vitt.
 
 
Inte nog med det utan då väggskivorna togs ner hittades en gammal dörr som leder in till vårt arbetsrum. Inte ens min pappa visste om att där funnits en dörr.

 
 
Vad ska vi göra med den då?
HJÄLP! Det blev plötsligt en hel massa att fundera på.

6 kommentarer:

Fru Z sa...

Ååh vad fint!! Vilken lycka att bo i ett gammalt stockhus, säger jag bara!! Ljuvligt! Men visst, svåra beslut kan jag tänka mig!

Bland hö och halm sa...

Behöver din hjälp fort. Vad ska jag göra :/

Kamomilla sa...

Oj vilken vändning det tog!!

Ninette sa...

åh så fint!! vilka skatter att hitta!

Anonym sa...

Behåll målningen!!! Ni ångrar er nån dag ifall ni inte gör det :) man kan dessutom få stöd från museiverket för just såna här projekt som man vill bevara!

Unknown sa...

Att öppna en dörr i livet - gör det! Och restaurera takmålningen. Fantastiskt!