29 november 2014

Lilla Jul

Idag har vi firat Lilla Jul här i Finland. Lilla Jul firas alltid lördagen före första advent och är lite försmak på julen.

Medan jag var på ridlektion var resten av familjen och letade rätt på en liten gran. Granen pyntades och Lovas reaktion då hon såg granen var OJ,oj, oj, oj, lill tösen var full av iver. Sedan var det dags för pepparkaksbak i vedugn.

 
 
Efter pepparkaksbaket följde en lång väntan åtminstone för Isak. Isak spanade i alla fönster och undrade när en liten tomte skulle komma. För hos oss kommer tomtefars hjälpredor med några små julklappar men av någon konstig anledning lyckas vi aldrig få syn på tomtenissen.

 
 
 
Efter all paketöppning och pysslande fick barnen dekorera några pepparkakor med glasyr och karameller och medan jag var och tog in hästarna ställde barnen till med fest. Så då jag kom in från stallet var bordet dukat och det serverades pepparkakor och så skulle vi dansa ringlekar.
Det blev en riktigt mysig familjedag.

 
TREVLIG LILLA JUL!

3 kommentarer:

Martina sa...

det ser väldigt mysigt ut :-) Råkade komma in på bloggen via facebook och ser nu att våra barn råkar gå på samma dagis :-)

Tanja sa...

Lillajul är så mysig tid! Vi firar också alltid med lite julmat och lillajulstomte den här dagen. Lite julpynt fram, julmusik och julfiilisen börjar sakta komma. Måste njuta av den här tiden före själva julstressen infinner sig...

Bland hö och halm sa...

Kul att du hittade hit Martina.
Tanja man får verkligen passa på och mysa för huu..så mycket julstök det finns att göra