22 november 2014

Den första snön

I går föll den första snön så idag passade vi på att njuta av den. Lova fick pröva åka pulka för första gången. Det hela slutde med ett snöigt ansikte och skrik. Isak och Filippa kämpade på upp och ner för backen och de åkte så snön yrde. Vi hade tänkt göra en snögubbe också men på förmiddagen då vi var ute var det ännu för kallt för att få några snöbollar till stånd.

Inne i centrum var det julgatans öppning så vi åkte och hälsade på Julgubben och Julgumman. Här önskades Prinsseskrona, ballerinatossor och Star wars lego.

Star wars lego, jag undrar just varifrån herremannen fått det ifrån. Vi försöker undvika stridsleksaker så gott det går så undrar hur vi ska prata oss ur dethär. Det är inte lätt då barnen brukar snappa upp än det ena och än det andra från dagis för jag antar att det kommer därifrån.


 
 

3 kommentarer:

Ninette sa...

Vår äldsta har massor av Star Wars-lego, men han var bara intresserad av gubbarna och inte själva flygplanen och det, så det var lite dyrt att betala för bara några gubbar! För att inte tala om hur stressigt det var för mej att genast måsta bygga ihop alla byggsatser, för julgubben hade ju såklart glömt att bygga ihop allt på förhand... För att sen genast när dom var klara söndras på momangen! Väldigt frustrerande för mamman. Men pistolerna och det har ungarna aldrig lekt med - dom bygger och grejar hus och fantasigrejor med alla legoklossar och strid blir det mest när dom leker med klossar! Då är det först krig mellan dom olika kloss-slotten... Med kanoner och allt som dom bygger. Mystiskt hur ungar håller på ibland. Lego hade btw en stor intern debatt då för ca 15 år sen när det blev tal om att introducera just små minivapen för legofigurerna.

Jätteskönt med snö tyckte vi, eller rättare sagt jag, som hade ungar som var underhållna en liten stund i alla fall med snön! Första gången pulka är lite speciellt alltid och träffa julgubben och julgumman är ju superkul!

PÅ STRANDBYUDD sa...

De övriga 5-åringarna på Knattebo tror jag inte leker med så mycket annat än Lego StarWars, så jag är inte alls förvånad att han önskar sig sådana ;)
Men Aaron leker inte med dem som stridsleksaker, bygger mera dem om & om igen. Han har ju inte sett en enda film, endast spela Angry Birds StarWars. Finns oxå en arme'helikopter men den har oxå annan funktion.

Bland hö och halm sa...

Vet nog att StarWars legona också fungerar som annat än stridsleksaker. Igentligen tycker jag att StarWars är en vuxengrej och inte hör hemma hos barn i dagisålder och inte lägre skolåldern heller. Det gäller ju igentligen alla komerisella grejer. Skulle helst undvika dem och låta barnens fantasi flöda istället. Är nu ingen super morsa så här finns nog än det ena än det andra men StarWars kommer nog inte in i vårt hus om jag får bestämma. Alla gör det som känns rätt för dem. Och är också medveten om att mina barn lever i en annan värld än vad många andra är bekanta med :) Få se om de senare i livet kommer att hänga med i datorns och teknikens värld :)