Rabarberpaj gjord på ugnsplåt.
Detta är en sats och för att få mera av det goda bottnet kan du laga bubbel eller trippelsats.
200 g smör
1 1/4 dl socker
1 ägg
4-4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 - 1 l rabarber i bitar
socker
Blanda smör och socker, tillsätt ägg, mjöl och bakpulver.
Bekläd en form med degen, också upp mot kanterna.
Täck med rabarber.
Strö över socker blandat med 1-2 matskedar potatismjöl eller majsena.
Grädda i 200 graders ugn 20 - 30 min.
Den är färdig när du ser att bottnen är lite brun. Kan ta längre tid.
Vi hade glömt köpa potatismjöl eller majsena så det blev en paj utan det.
Hoppas det smakar!
2 kommentarer:
Tack det var jätte gått!
Det var gott! :) Man sku ju kunna äta en hel plåt av bara bottnet... :P
Skicka en kommentar