29 maj 2013

Golvisolering

Det går undan i matsalen. Golvisoleringen är så gott som klar och i morgon börjar de sätta tillbaka de gamla golvplankorna.

 
Kul då man ser snabba resultat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Vi har ett gammalt hus med laminatgolv och funderar på olika alternativ men trägolv är vi inne på. Vad har ni för uppvärmning i huset och tycker du golvet känns kallt på vintern?

Vi har funderat på jordvärme och funderar på att ev. lägga golvvärme under golvplankorna men är lite osäkra att om det räcker till att värma huset. Därför är ett annat alternativ att bara byta ut laminatgolvet till trägolv och värma med vattenburna element...

Härligt hus ni har!!

Bland hö och halm sa...

Tack! :)

Vi har el uppvärmning. Dyrt kan jag lova :/

Vi har trägolv överallt förutom i badrum, hjälpkök och hall. Vi har ordentligt med isolering (bergull) i golven så tycker nog de är varma och sköna på vintern. I köket har vi värmeslingor i golvet eftersom det inte finns plats för något värmeelement där. Trä golv och värmeslingor är ingen succe och har inte fungerat särskilt bra. Värmen är svår att reglera, antingen är det jätte varmt eller så känns det inte att värmen är på. Golvärme är jätte skönt men kanske inte alltid så ekonomiskt.
Hoppas du fick lite svar på vad du funderade på.
Åsa

Anonym sa...

Tack för svaret! Jo, vi har elvärme nu och 3 kakelugnar som vi eldar i, trots det blir det svindyrt..jordvärmen kanske drar lite ner på dom kostnaderna! Tror nog att det blir det och vattenburna element så får man hoppas att det är varmt, trägolv är nog i alla fall varmare än det iskalla laminatgolvet!!