20 januari 2013

Mata, mata djuren

Fy så kallt det varit i helgen. Igår morse då jag vaknade visade termometern -27C och eftersom termometern ligger nära husväggen så antar jag att det snarare var närmare -30C. Idag har det inte varit lika kallt bara runt -10C. Som tröst till det svinkalla vädret har solen lyst så vackert hela helgen.

Så här kallt väder medför en hel massa extra arbete för vår del. Hästarna måste stå inne längre vilket betyder smutsigare boxar, det är mängdvis med täcken som ska på, värmefläcktar som ska blåsa och hästarna behöver extra mycket hö att äta. Som tur är det inte så ofta det är så här kallt.

Det är ju inte bara hästarna som behöver mat för att hålla värmen utan små fåglarna behöver frön och rådjuren havre. Idag tog vi en promenad i det soliga vintervädret och gick och fyllde på foderautomaten. På spåren såg vi att där hade varit rådjur, älgar, harar och fåglar och mumsat i sig av havren.


Brukar du hjälpa djuren att hitta mat om vintern?

2 kommentarer:

Fru Z sa...

Ja usch så kallt det var under helgen - tråkigt att bara vara inne med lilltösen* Vi har både havre & fågelmat ute och nu har vi sett att rådjuren kommer & käkar havret om kvällarna, det kallar jag city rådjur ;)

Tanja sa...

Vi har tyvärr ingen mat ute åt fåglarna för de skulle bara bli "kattmat" så jag hoppas fåglarna hittar mat nån annan stans.