2 september 2012

Helgen som gick...

Den här helgen har gått i ett huj. Har haft fullt med program från morgon till kväll.

Lördagen spenderade vi i Mumindalen i Nådendal. Gusses fackförening hade hyrt hela stället för en dag och vi fick möjligheten att delta i evenemanget. Trots det ruggiga och regniga vädret stor trivdes barnen och Isak vill nu absolut ha ett Muminhus.


Lördageftermiddag och -kväll spenderade jag i stallet. Jag ställde i ordning det sista innan det var dags att ta in hästarna för natten. Så nu kommer fyra av sex hästar in till natten. Två får ännu ett tag leva vildhäst liv och vara ute dygnetrunt. I praktiken betyder detta att vi har många långa månader framför oss innan vi igen får ta det lugnt och njuta av lugna mornar och kvällar. Nu är det jobb både tidig morgon och sen kväll som gäller.

Söndagen spenderade jag tillsammans med en vän i Ypäjä på Suomenratsujen kuninkaalliset (Finskamästerskapen för finskhästar). Vädret verkade inte så lovande till en början men medan tiden gick tittade solen fram.  Så vi fick både njuta av vackert väder och fina hästar.  Ååh... så mycket fina finskhästar det finns.


Finskamästaren i dressyr blev Heidi Svanborg-Lodman med hästen Corleone.

Efter att hela dagen tittat på finskhästar var det bara att åka hem och rida min egen fina finskhäst Ebba.

3 kommentarer:

Byggare-Mom sa...

Wow, inte bara lite lyxigt att få ha ön helt för sig själv! Vilken fackförening! Hmm, kanske vem som helst får joina den? :) Mumindalen är kul, kan tänka mig att barnen (och ni vuxna) gillade det.

Fru Z sa...

Oj vilken härlig helg du haft! Egen tid minsann är nice! Och Mumindalen var säkert kul, som alltid! Kramen*

Lilla K sa...

Härligt med en programrik helg! Kan nog tänka mig att barnen trivdes i mumindalen! Det brukar ju mest vara vi vuxna som "störs" av regn... Ha en fin vecka! Kram