13 maj 2012

Morsdag i arbetets tecken

Idag firar vi Morsdag här i Finland.

För oss med jordbruk och stall är det ofta en helt vanlig arbetsdag. Jag hade redan hoppats på att hinna fira lite morsdag då transportfirman meddelade att de kommer och hämtar veten kl 9 idag. Veten skall sedan i morgon levereras till fabriken.


Ja, så istället för en lugn morsdags morgon blev det tidig väckning och ut till stallet för att få hästarna skötta innan kl 9. Då jag kom in igen hade barnen vaknat och Isak kom springande och berättade att han hade gjort ett kort till mig. Grattis Mamma! sade han och gav mig en stor kram. Mina små gullungar hade gjort ett så fint kort och som gåva fick jag en välbehövlig ansiktsbehandling. Vi hann alla äta frukost tillsammans innan det var dags för Gusse att gå ut och mocka säd och ta emot transportfirman.Sjuttsingen också så var transport firman försenad vilket krånglade till våra lunchplaner hos mormor (min mamma). Var med barnen och kollade då de lastade säd och sen åkte vi iväg till mormor där vi åt lunch utan pappa och morfar som måste jobba.


Mätta och belåtna är vi nu hemma igen. En liten stund hinner jag ta det lugnt innan hästarna skall ridas. Och i kväll får vi veterinären på besök så då blir det stalljobb igen. Man kan ju inte direkt påstå att vi är sysslolösa.

Ha en skön Söndag och Morsdag!

4 kommentarer:

Monia - mamma till Tuvalie sa...

mors dag? Det är den 27:e...

Bland hö och halm sa...

I Finland firade vi mors dag idag.
Finland och Sverige firar inte samma dag =)
Ha det bra!

Lilla K sa...

En händelserik morsdag hade ni i alla fall. Och fint med ritade kort av barnen :)

Fru Z sa...

Oj jösses! Jo kan förstå att ni inte hade en lugn morsdag på nå vis!! Men skönt att åtminstone inte behöva kirra lunchen själv & så fick mommo lite sällskap! Fina bilder och vackra kort du fick! Kram*