24 april 2012

Stödansökan

Varje år den här tiden är det dags för oss jordbrukare att lämna in EU-stödansökan för jordbruket. Utan ansökan blir det inte mycket pengar att leva på.

För några år sedan bestod det av en bunt med papper som skulle fyllas i förhand och det var ett fasligt schå att kolla att man hade makuleringsstrecken rätt dragna. Idag är det betydligt lättare. Nu fylls alla blanketter i på datorn och med några klick är det färdigt. Det förutsätter ju förstås att du gjort en odlingsplan tidigare.

Varje år blir jag lika förvånad över hur snabbt det går att göra och skicka iväg den elektronisk stödansökan Det slutar alltid med att jag en stund senare blir orolig över att jag missat något då det gått så fort. Hur som helst är ansökan gjord och iväg skickad. Ett bekymmer mindre.

3 kommentarer:

Fru Z sa...

Duktiga du! Skönt att ha nåt som kan strykas från "To do´s" listan :) Här känns det som listorna bara blir längre! :)

tilda sa...

Fy för alla stödansökningar...skulle det inte handla om så mycket pengar skulle dom nog få vara ogjorda.Hatar innerligt alla dylika uppgifter! Ni var ute i god tid, våra ansökningar for iväg igår.H.Tilda

Bland hö och halm sa...

Visst vore det bra om man klarade sig utan alla stödansökningar. Men jag tycker nog det blivit betydligt mycket lättare i och med den elektroniska stödansökan. Ja, i år var vi verkligen tidiga så här snabba brukar vi inte vara =)
Kul att du kikade in!
Ha det bra!