27 februari 2012

Längtar efter vår

Ute skiner solen, fåglarna kvittrar, det står en tulpanbukett på bordet och det droppar från taken. Jag vill att det ska bli vår nu genast, omedelbart.

Jag bara väntar på att få börja pyssla i trädgården och att alla härliga vårblommar ska titta fram. Vår trädgård är ganska förstörd efter att vi var tvugna att byta till en ny septitank och gräva ner elkablar så det finns så mycket att fixa där ute. Dessutom borde barnen få en lekstuga och en sandlåda.

Vi ska också fixa en terass nedanför trappan där jag tänkt att vi kan sitta och äta frukost i morgonsolen.

Ja, och så vill ja ju bygga några drivbord där jag kan odla lite grönsaker. Fyndade några böcker på loppis för någon vecka sedan och fick mer inspiration till att odla mina egna grönsaker och örter.

Som ni märker finns det en heldel byggbrojekt och ett hus att måla. Om det finns någon där ute som har för lite att göra så är Ni välkomna hem till oss. Vi tar emot all hjälp vi kan få.

Kan inte den här eländiga snön smälta bort så vi kan sätta igång. Det kliar i fingrarna.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Samma känslor här... våren kunde va här nu och all snö försvinna. Vi har sen lite väl mycket på gården att göra, så på nåt sätt lockar det inte alls :)

Bland hö och halm sa...

Jag tror att jag lite förträngt vad som finns under snön och hoppas att någon trollat bort allt kaos =)

Lilla K sa...

Hi hi, jag tänker likadant :) Här ska också målas och pynjas i trädgården. Och så måste vi gräva upp delar av gräsmattan för att få ner nya rör... fast det ser jag inte alls fram emot varken arbetet eller kostnaden... Och så har jag funderat om man borde förså lite frön här inne så småningom så man har plantor sen när det är dax, men jag vet inte riktigt vad ännu. Tror jag måste planera lite först, sånt gillar jag oxå :)

Ninette sa...

Här längtas det efter våren så det inte är klokt! Jag är lite efter med min frösådd, men har tack och lov ett par chilisar som övervintrat, så jag får min vårfix :) Och byggprojekt finns hemma hos oss också - har vilda planer, men svårt att hinna få dom förverkligade bara. Ha det så bra!

Fru Z sa...

Instämmer helt med dig! Har sån vårkänsla att det kliar i fingrarna :) Tog fram en bok om lättodlad köksträdgård idag och nu skall det planeras vad det skall odlas :) Härligt med vårsol och smältande snö&is! Blir så härligt när våren kommer!