12 januari 2012

0 Datakoll

Det är bara att konstatera att jag hör till stenålders människorna som inte fattar mig på datorer för det minsta.
Var är support killarna när man behöver dem???
Man skulle inte kunna tro att jag suttit framför en dator och jobbat flera år. Fast mina kära kollegor kan säkert intyga att jag inte förstod mig på datorer då heller men då var supporten bara en knapptryckning ifrån. Ååå så snälla de var dessa killar ställde alltid upp för en finsk dum blondin.

Mitt problem den här gången är: hur sjuttsingen man ska få sådan fin bild bakom rubriken på bloggen. Alltså fattar att jag måste först ha en eller flera bilder och var man ska lägga in den. Problemet är det att hur jag än gör ser bilden för stor eller för liten ut och är aldrig där jag vill ha den. Och hur får man in flera bilder, måste det redigeras i något redigeringsprogram? Är det inte meningen att sådana här töntar som jag ska fatta sig på det här med bloggande. Nå ja, tills någon ängel kommer och räddar mig får bloggen vara utan bild.

2 kommentarer:

Lilla K sa...

Tror nog att det är lättast med något editeringsprogram.. Jag har börjat använda gratis editeringsprogrammet photoscape. Det är relativt lätt att använda och där finns en funktion var du kan göra t.ex ett bildcollage av två eller flera bilder... och en massa annan editering finns förstås också. Jag fick pröva mig fram till bildbredden för att få det att passa och med mina blogginsällningar så ska bildbredden vara 870 pixlar. Det är nog bara att våga testa sig fram, då lär man sig bäst tycker jag.

Lilla K sa...

Kan ju ännu tillägga att jag satt texten på fotot och därmed byter jag ut rubrik och allt på blogger mot en bild...