1 december 2012

Lilla Jul

I Finland firar vi Lilla Jul dagen före första advent. Många tar in en liten julgran och ger en liten julklapp till barnen.

Hos oss firades lilla jul med att ta in en liten gran som Isak valde. Granen pyntades med julljus och julgranskulor. Barnen bakade pepparkakor och fick två paket var som "Tomten" lämnat i stallet.

Idag var det också dags att öppna första "luckan" på adventskalendern. I sockan hittade barnen en flodhäst och ramsan: Flodhästen i sitt vattenhål. Betar sjögräs till mellanmål. Men han är farlig ska ni veta. Aldrig får man flodhästar reta.Hur har Ni firat lilla jul?

4 kommentarer:

Fru Z sa...

Ser ju ut som en riktig julafton hos er, så fint & mysigt! Här har vi inte riktigt firat alls; ätit risgrynsgröt & tagit in en pikupikuliten gran som växte under trappan vår!! Bra rim till flodhästen* KRAM!

Tanja sa...

Vi började lillajuls firande redan igår med lite julmat. Idag har vi sedan firat med zumbajulfest (tösens), födelsedagsfirande, pepparkaksbak, risgrynsgröt, gran och paket. Nästan som en mini julafton. Mysigt är det! Konstigt men jag brukar nästan alltid ha mera julfiilis den här tiden än sen på julen. Skön fortsättning på helgen!

Micka sa...

Det ser så mysigt och fridfullt ut! <3

Ninette sa...

Det ser supermysigt ut!